Het fonds

Partijen zetten zich in om een asbestfonds op te richten, gericht op particuliere eigenaren van asbestdaken. Met dit fonds wordt het tot eind 2028 voor particuliere eigenaren van asbestdaken mogelijk een lening af te sluiten voor het verwijderen van asbestdaken. 

In de eerste helft van 2020 wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het fonds voor particuliere eigenaren van asbestdaken uit te breiden met een fonds voor (agrarische) bedrijven met asbestdaken. Hierbij zullen ook de reeds bestaande voorzieningen worden meegewogen. 

Stand van zaken
Gepubliceerd op: 11 | 05 | 2020

Groen licht voor particulier fonds & verkenning zakelijk fonds

Na de ondertekening van de Samenwerkingsverklaring op 2 maart 2020, is er door het ministerie van IenW het nodige werk verzet voor zowel het particuliere als het zakelijke fonds. Op 11 mei 2020 heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven de Tweede Kamer een brief gestuurd over de voortgang.
Gepubliceerd op: 19 | 03 | 2020

Aan de slag met het fonds

Het fonds is één van de zes thema's binnen de Samenwerkingsverklaring, waarmee partijen aan de slag gaan. Per thema is een Activiteitenlijst opgesteld.  In de Activiteitenlijst voor het fonds vindt u een beschrijving van de projecten en activiteiten die hiervoor worden uitgevoerd.  
Gepubliceerd op: 02 | 03 | 2020

Start vervolgaanpak asbestdaken

Minister Stientje van Veldhoven ondertekent vandaag samen met provincies, gemeenten, brancheverenigingen, Milieu Centraal en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Samenwerkingsverklaring aanpak asbestdaken. Deze partijen zetten gezamenlijk de schouders onder een volgende stap voor een asbestdakenvrij Nederland.

Ontvang onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze mailing en blijf op de hoogte.

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief